02ėn 08, 41 2 minutė skaitymo

"OCEAN BY NAKED Deep Sea of Light"

Skaitmeninio meno paroda „OCEAN BY NAKED Deep Sea of Light“ vyko ASO pastate – komerciniame komplekse, į kurį galima patekti tiesiai iš Jokohamos stoties Japonijoje.

Fujifilm Z5000 projektoriai panaudoti kuriant įspūdingą skaitmeninio meno erdvę.

*Paroda vyko 2019 m. spalio – 2020 m. sausio mėn. ir jau yra pasibaigusi.

“OCEAN BY NAKED Deep Sea of Light” - interaktyvi paroda, kurioje svečiai galėjo patirti naują unikalią meno formą naudodamiesi visais penkiais pojūčiais ir vaikščiodami po dinamišką vandenyną, kupiną vaizdų ir daugybės spalvų. Svečiai galėjo mėgautis interaktyviu pasauliu, sujungtu tiek su realybe, tiek su fantazija.
Pavyzdžiui, kai svečias palietė bet kokius ekranus, įvairūs dalykai sureaguodavo ir pajudėdavo.

Skaitmeninio meno parodos apribojimų įveikimas

Vizualinio sprendimo rangovai NAKED INC. teigia: kadangi vieta turėjo įrengimo suvaržymų, pvz., labai žemos lubos ir siaura erdvė, mūsų didžiausias iššūkis buvo kaip sukurti idealų erdvės atvaizdavimą naudojant projektorius.

Projektorius galėjome montuoti net jei lubos buvo labai žemos ir erdvė buvo siaura, nes Fujifilm Z5000 leido projektuoti įvairiais būdais dviašio pasukamo objektyvo pagalba. Neįtikėtinas sprendimas buvo tai, kad projekcijos padėtį buvo galima reguliuoti plačiame diapazone. Be Fujifilm Z5000 mums būtų buvę sudėtinga savo požiūrį į pasaulį paversti realybe šioje parodoje.

Fujifilm Z5000 taip pat pasižymi kompaktišku korpusu, apgalvotais dizaino sprendimais ir subtiliu spalvų atkūrimu.  

Pasukamas objektyvas suteikia galimybę projektuoti įvairiomis skirtingomis kryptimis, o ypatingai trumpo nuotolio atvaizdavimas ("Ultra Short Throw") leidžia sukurti labai didelį ekraną iš labai arti.

Renginyje „OCEAN BY NAKED Deep Sea of Light“ buvo panaudoti 24 Fujifilm Z5000 projektoriai.

Meno erdvės buvo sukūrtos naudojant 360 laipsnių projekciją Z5000 projektoriais. Ypatingai trumpo nuotolio projektorius gali sukurti grindų projekciją net esant labai žemoms luboms renginio vietoje. Tai leido meno vadovui supaprastinti erdvę, o svečiams pajusti meną nepastebint projektorių. 

 

Giedrius Tradisauskas
Giedrius Tradisauskas